عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : پنج شنبه 28 فروردين 1393
بازدید : 2141
نویسنده : مهدی

حوزه علمیه مراغه 
 
 
پس از انتصاب آیت‌الله محمد تقی پورمحمدی به امامت جمعه مراغه در سال ۱۳۷۷ وی پس از مطالعه و بررسی پیشینه حوزه علمیه این شهر، تاسیس و احیا مدارس علمیه مراغه را در اولویت کاری خود قرار داد و 17 روز پس از ورود به مراغه عملیات عمرانی ساختمان مدرسه حضرت امیرالمؤمنین را شروع کرد و در عرض چند ماه آن را به اتمام رساند وبعد از چند ماه حوزه علمیه مراغه رسماً فعالیت خود را آغاز کرد
سال اول  تقريباً 80 نفر طلبه از آقايان بودند و 60 نفر هم از خواهران. بعد 200 و150 نفر شدند و هر سال رشد داشته تا امسال كه ما در حوزه برادران متجاوز از 530 نفر طلبه داريم و در حوزه  خواهران هم حدود 200 نفر. يعني مجموعاً قريب 750 نفر طلبه اعم از برادر و خواهر در مراغه با لطف  الهي مشغول به تحصيل هستند. سال اول فقط پايه اول بود، بعد پايه دوم و سوم تا  حداكثر پايه ششم، چند سال بعد پايه 7، 8 و9 را دائر شد و از امسال هم پايه 10 هم دائر مي‌شود.  يعني با لطف و عنايت الهي همه پايه‌هايي حوزوي در اينجا موجود است.
مدرسه ها بحمدالله داراي كتابخانه است و كتابخانه ها با توجه به نرم افزارهاي موجود غني است. با لطف الهي يك مركز كامپيوتري هم داير شده كه طلبه‌ها استفاده مي‌كنند. ضمن آن كه در حوزه -شايد در كم‌تر حوزه‌ها باشد- غذا خوري وجود دارد طلبه‌ها عمدتاً در مدارس غذا را داخل حجره‌ها ميل مي‌كننددر اینجا هم اوايل همينطور عمل مي‌شد؛ بعد ديدند كه واقعاً غذا اسراف مي‌شود اما الان كه غذاخوري داير شده، طلبه هر چقدر غذا ميل دارد مي‌گيرد. اين جور؛ هم جلوي اسراف گرفته مي‌شود، هم طلبه‌ها با محبت، صفا و صميميت روي يك ميز و يك سفره مي‌نشينند. امكاناتي مثل تلويزيون دارند كه مثلاً موقع نهار خوردن به اخبار هم گوش مي‌كنند. البته غذا خوري براي مدارس سه گانه متمركز است و آشپزخانه در مدرسه حضرت اميرالمؤمنين قرار دارد و طلبه‌هاي آن دو مدرسه كه نزديك اين مدرسه است، برای صرف غذا به این مدرسه می آیند.

حال توضیح کوتاهی در مورد مدارس حوزه
.
مدرسه علمیه حضرت امیرالمؤمنین
این مدرسه به دلیل اینکه در کنار مسجد جامع مراغه واقع شده در قدیم به مدرسه علمیه مسجد جامع شهرت یافته بود و تا سال ۱۳۷۷ مخروبه ای بیش نبود، این مدرسه در سال ۱۳۷۷ به همت آیت‌الله پورمحمدی احداث شد این مدرسه شامل کتابخانه، بانک نرم‌افزاری، کتابخانه، شبستان، مسجد و سالن غذا خوری هست و هم اکنون مورد استفاده طلاب سطح یک در مقطع سیکل می باشد
مدرسه علمیه امام حسن مجتبی
این مدرسه به دلیل اینکه در کنار آستان مقدس امامزاده محمد واقع شده در قدیم به مدرسه علمیه امامزاده شهرت یافته بود عملیات ساختمانی این مدرسه بعد از اتمام مدرسه امیرالمؤمنین شروع شد و در مدت اندکی به پایان رسید این مدرسه هم اکنون در اختیار طلاب سطح عالی و درس خارج حوزه علمیه مراغه می باشد.
مدرسه علمیه امام حسین
این مدرسه در قدیم در دست اهل تسنن بود و به مدرسه علمیه ملا معزالدین (یکی از علمای سنی) مشهور بود بعد از شیعه شدن مردم مراغه این مدرسه نیز به یکی از مدارس شیعی تبدیل شد و در سال های قبل بر اثر بی توجهی از بین رفته بود و فقط مسجد این مدرسه که یکی از آثار تاریخی است باقی‌مانده بود، این مدرسه در چند سال اخیر با عنایات آیت‌الله پورمحمدی احداث و تجدید بنا شد و هم اکنون در اختیار طلاب سطح یک در مقطع دیپلم می باشد.
مدرسه علمیه فاطمه الزهرا
این مدرسه در سال ۱۳۷۷ تاسیس شد ولی ساختمانی نداشت به همین دلیل طلاب این مدرسه در مدارس استیجاری سکونت داشتند، ساختمان جدید این مدرسه در سال ۱۳۷۹ با همت آیت‌الله پورمحمدی در بهترین نقطه شهر مراغه احداث شد و در اختیار طلاب خواهر قرار گرفت
 
 



:: موضوعات مرتبط: دانشگاه های مراغه , ,
تاریخ : پنج شنبه 28 فروردين 1393
بازدید : 1918
نویسنده : مهدی

مؤسسه تحقیقات كشاورزی دیم كشور
 
(وابسته به سازمان خواروبار و كشاورزی ملل متحد (ت ء ب)  و ایكارداكی)
 
این ‌مؤسسه 6  استان دیگر را تحت پوشش داشته و دارای دهها نفر كارشناس در مقاطع كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكتری در بخش كشاورزی از  داخل و خارج كشور می‌باشد كه به انجام تحقیقات كشاورزی دیم مشغول می‌باشند.
موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور فعالیت‌های تحقیقاتی خود را از سال 1371 در 5 ایستگاه اصلی و 9 ایستگاه فرعی در مناطق مختلف اگروكلیمائی سردسیری، گرمسیری و نیمه سردسیری و معتدل دیم كشور به منظور افزایش عملكرد محصولات زراعی دیم شامل غلات (گندم نان، گندم دوروم، جو و تریتیکاله )، حبوبات ( نخود و عدس)، دانه های روغنی ( كلزا، آفتابگردان و گلرنگ) و علوفه شروع نموده است. ایستگاه‌های اصلی این موسسه عبارتند از:
- مراغه (ایستگاه اصلی مناطق سردسیر)
- سرارود كرمانشاه (ایستگاه اصلی مناطق معتدل)
- گچساران (ایستگاه اصلی مناطق گرمسیر و نیمه‌گرمسیر)
- شیروان در شمال خراسان (ایستگاه اصلی مناطق سرد و كم باران شمالشرق)
- قاملو كردستان (ایستگاه اصلی مناطق سرد و كوهستانی غرب).
ستاد موسسه در شهرستان مراغه و معاونت موسسه در سرارود كرمانشاه قرار دارد.
بخش‌های تحقیقاتی موسسه در حال حاضر به شرح زیر می‌باشد:
بخش تحقیقات غلات
بخش تحقیقات حبوبات
بخش تحقیقات دانه‌های روغنی
بخش تحقیقات علوفه
بخش تحقیقات مدیریت منابع
هر یك از این بخشها در موضوعات خاص خود در زمینه های به‌نژادی و به‌زراعی بر روی مشكلات موجود كشور در زمینه كشاورزی دیم تحقیقات مورد نیاز را انجام و نتایج حاصله را به دستگاه‌های اجرائی (از طریق آموزشهای لازم با تشكیل كلاسهای انتقال یافته‌ها و روز مزرعه، ایجاد مزارع تحقیقی-تطبیقی و اجرای طرحهای تحقیقی-ترویجی) و مراجع تصمیم گیری ارائه می‌نمایند.
اهداف
انجام فعالیت‌های تحقیقاتی در زمینه مسائل و مشكلات دیم زارهای كشور و ارائه نتایج حاصل از اجرای طرح‌های تحقیقاتی به دستگاه‌های اجرایی و مراجع تصمیم‌گیری به منظور انتقال یافته‌های تحقیقاتی به مزارع زارعین و افزایش تولید در زراعت دیم.
وظایف اساسی
ایجاد ارقام پر محصول غلات، حبوبات، ‌دانه‌های روغنی و علوفه برای مناطق مختلف دیم كشور
افزایش‌ كیفیت ارقام جدید
ایجاد ارقام مقاوم به تنش‌های زیستی
ایجاد ارقام مقاوم به تنش‌های محیطی (سرما، گرما وخشكی)
تولید بذور پرورشی 1، 2 و 3 از ارقام اصلاح شده از ارقام مذكور با توجه به نیازها و برنامه‌های وزارت متبوع
تعیین مناطق مناسب كشت گونه‌های مختلف غلات، حبوبات،‌ دانه‌های روغنی و علوفه
جمع‌آوری، حفظ و نگهداری ژرم‌پلاسم محصولات زراعی دیم و شناسایی خصوصیات ژنتیكیبه منظور استفاده از آنها در برنامه‌های اصلاحی
تكمیل و گسترش بررسی ارقام اصلاح شده در سطوح وسیع در شرایط زارعین در قالب طرح‌های تحقیقی ترویجی و آنفارم به منظور انتقال یافته‌های تحقیقاتی به زارعین
توجه كامل در جهت استفاده از روش‌های تلفیقی IPM در مبارزه با آفات و بیماری‌ها
تعیین مناسبترین روش‌های خاك‌ورزی به منظور تهیه بستر مناسب جهت كشت محصولات مختلف زراعی
بررسی و تعیین انواع ماشین‌ها و ادوات مناسب كاشت و برداشت دیم
تطبیق و طراحی و ساخت نمونه ماشین‌آلات مناسب كاشت و برداشت برای مناطق مختلف دیم
بررسی و تعیین روش‌های مناسب كنترل علف‌های هرز در برنامه‌های زراعی در شرایط و اقلیم‌های مختلف
بررسی چگونگی افزایش راندمان بهره‌وری از نزولات آسمانی
بررسی میزان و تأثیر آبیاری تكمیلی در عملكرد ارقام مختلف اصلاح شده
تعیین روش‌های مناسب كاشت، ‌میزان و تراكم بذر، تاریخ كاشت، ‌عمق و فاصله كاشت
بررسی تحقیقات مربوط به تغذیه گیاهی محصولات زراعی دیم و چگونگی مصرف كودهای شیمیائی در مراحل مختلف رشد و شرایط مختلف بارندگی و آبیاری تكمیلی
بررسی مسائل آگرواكولوژیك و تأثیر تغییرات اقلیمی بر روی محصولات زراعی دیم
بررسی و تعیین عوامل مؤثر در پایداری اراضی دیم (حفظ حاصلخیزی خاك، جلوگیری از فرسایش)
بررسی و تعیین همبستگی عوامل اقلیم، خاك و مدیریت در زراعت دیم
بررسی و تعیین سیستم‌های زراعی مناسب در اراضی دیم (تناوب، آیش، كشت مخلوط محصولات)
تعیین مناطق مناسب زراعت دیم كشور از منظر اقلیم
 
ارتباط با مراكز و مؤسسات علمی بین‌المللی
این مؤسسه جهت بهره‌جویی از تحقیقات بین‌المللی و همچنین تربیت و افزایش توان علمی محققین خود با مؤسسات بین‌المللی ایكاردا (ICARDA )، سیمیت (CIMMYT )، ایكریسات (ICRISAT ) و عمدتا" با مركز ایكاردا در قالب یك قرارداد پنجساله در زمینه تربیت نیروی متخصص، مبادله مواد ژنتیكی، تشكیل دوره‌های كوتاه مدت و بلند مدت و تبادل پژوهنده همكاری دارد.
همكاری با ICARDA
همكاری در انجام پروژه‌های مورد توافق طرفین
برگزاری اجلاس مشترك سالیانه در ایران و ارزیابی نتایج حاصله از پروژه‌های اجراشده و تدوین برنامه‌های تحقیقاتی و آموزش سالیانه
بازدید كارشناسان ایكاردا از طرحهای تحقیقاتی در دست اجرا
تبادل كتب و نشریات فنی
همكاری در تهیه وسایل آزمایشگاهی و تجهیز آزمایشگاه
همكاری در زمینه آموزش نیروی انسانی متخصص شامل آموزش‌های كوتاه مدت، میان مدت و تحصیلات تكمیلی در سطحPhD میباشد.
مركز تحقیقات بین‌المللی ایكریسات (ICRISAT )
این موسسه با این مركز بین‌المللی كه بر روی حبوبات در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری فعالیت دارد در زمینه تبادل مواد ژنتیكی حبوبات و شبكه آسیایی غلات و حبوبات (CLAN) همكاری می‌نماید كه هر ساله مواد ژنتیكی مورد نیاز از طریق مركز فوق تهیه و در اختیار این موسسه قرار میگیرد.
سیمیت/ایكاردا/تركیه (CIMMYT/ICARDA/TURKEY )
موسسه دیم با مركز فوق در زمینه تبادل مواد ژنتیكی غلات زمستانه شامل گندم نان و دوروم همكاری مینماید كه هر ساله مواد ژنتیكی مورد نیاز از طریق مركز فوق تهیه و در اختیار این موسسه قرار میگیرد و مواد ژنتیكی و طرحهای مربوط مورد بازدید و ارزیابی محققین طرفین قرار میگیرد.
 
 


:: موضوعات مرتبط: دانشگاه های مراغه , ,
تاریخ : پنج شنبه 28 فروردين 1393
بازدید : 1664
نویسنده : مهدی

مركز تحقیقات فسیل شناسى مراغه
 
ساخت مركز تحقیقات فسیل ایران در شهرستان مراغه به عنوان یك طرح ملى در دستور كار سازمان محیط زیست قرار گرفته و این طرح با جدیت آغاز شده است .
مركز تحقیقات فسیل ایران ۶ هزار متر مربع مساحت داشته و با حمایت هاى صورت گرفته از سوى سازمان حفاظت محیط زیست كشور عملیات اجرایى آن از سال ۸۴ آغاز شده است. مركز تحقیقات فسیل شناسى ایران در شهر مراغه با هدف انجام برنامه هاى آموزشى، تحقیقات، نگهدارى و بازسازى نمونه هاى جمع آورى شده از فسیل هاى این منطقه ساخته مى شود. در این میان مى توان گفت، منطقه فسیلى مراغه از ارزشمندترین ذخایر طبیعى جهان به شمار رفته و داراى ارزش علمى بالایى است .براساس آثار كشف شده، قدمت منطقه فسیلى مراغه به ۷ تا ۱۲ میلیون سال قبل بازگشته و مربوط به دوران نیوفل فوقانى است . منطقه فسیلى آذربایجان شرقى به عنوان تنها منطقه غنى فسیلى در ایران در امتداد كمربندى از مناطق فسیلى بین المللى قرار گرفته كه كشورهایى نظیر تركیه، یونان، اسپانیا و پرتغال در آن قرار دارند .نخستین آثار منطقه فسیلى مراغه در سال ۱۸۴۰ میلادى از سوى گروهى از سوداگران روسى به سرپرستى دكتر آبیخ به دست آمد .این گروه در آن سال ها استخوان هاى یك فیل ماقبل تاریخ به نام «ماستئودونت» را كشف و براى بازاریابى و فروش به اروپا بردند .این واقعه موجب شد بعدها پاى دیگر سوداگران و حتى فسیل شناسان جهان از كشورهایى نظیر ژاپن، اتریش، اسپانیا، هلند و حتى كانادا و آمریكا به این منطقه باز شود . در سال ۱۳۵۳ سازمان حفاظت محیط زیست وقت با انعقاد قراردادى با دانشگاه كانتیلوس آمریكا نخستین اكتشافات آكادمیك، علمى و تخصصى را در این منطقه آغاز كردند .این گروه تا سال ۵۶ در مراغه فعالیت داشت اما از این سال فعالیت هاى خود را به حالت تعلیق درآورده و با خروج از ایران بخشى از آثار كشف شده را با خود بردند . نمونه هایى از فسیل هاى كشف شده در این منطقه هم اكنون زینت بخش موزه هاى تاریخ طبیعى وین، پاریس، لندن و لس آنجلس است.پس از سال ها وقفه در این منطقه، اكتشافات منطقه فسیلى مراغه دوباره از سال ۸۱ با همكارى دانشگاه تبریز به سرپرستى دكتر زین العابدین پورابریشمى تنها فسیل شناس مهره داران ایران آغاز شد .این اكتشافات به نتایج قابل توجهى منجر شد به طورى كه منطقه فسیلى مراغه به وسعت ۱۰۲۶ هكتار از سوى شوراى عالى حفاظت محیط زیست به عنوان اثر طبیعى ملى به ثبت رسید .اقداماتى در حال انجام است تا منطقه ارزشمند فسیلى مراغه به یونسكو معرفى شده و به ثبت جهانى نیز برسد . پس از پیروزى انقلاب اسلامى در منطقه فسیلى مراغه، كار حفارى در ۴ سایت بالغ بر یك هزار مترمربع انجام شده است. در این حفارى ها فسیل هاى حیواناتى چون اسب ، كرگدن، فیل ، آهو، زرافه، ببر، كفتار و گرگ شناسایى و كشف شده است. به منظور حفاظت از نمونه هاى فسیلى در برابر عوامل طبیعى چون تابش نور خورشید، یخ زدگى، بارش برف و باران و فرسایش، سایت هاى حفارى شده در این منطقه ساماندهى شده و از پوشش موقت برخوردار شده اند. با توجه به وسعت و غناى این منطقه، كارشناسان محیط زیست همچنین مطالعات مقدماتى خود را براى راه اندازى نخستین موزه صحرایى در این شهرستان آغاز كرده اند . راه اندازى مركز فسیل شناسى ایران در این منطقه علاوه بر بهره بردارى علمى و تبادل اطلاعات با دیگر كشورهاى جهان، درجذب دیرینه شناسان مطرح دنیا نقش به سزایى دارد. این مركز نخستین موزه تخصصى فسیل شناسى ایران محسوب شده و به عنوان مركز ملى تحقیقات دیرینه شناسى كشور فعالیت می كند.با توجه به نفت خیز بودن سرزمین پهناور ایران، لزوم تحقیقات فسیل شناسى در نقاط مختلف كشور اجتناب ناپذیر است لذا این مركز به عنوان زیربناى تحقیقات اكتشافات معدنى و نفتى مورد استفاده قرار می گیرد . هم اكنون رشته علمى فسیل شناسى مهره داران در دانشگاه هاى ایران تدریس نمى شود لذا كارشناسان امیدوارند این مركز در سال هاى آتى عامل راه اندازى این رشته از علوم فسیل شناسى در ایران شود .
منطقه فسیلى مراغه در دامنه جنوبى كوه سهند و شرق مراغه واقع شده و وسعتى بالغ بر ۱۴۴ كیلومتر مربع دارد.
 
 


 
 
منبع:


:: موضوعات مرتبط: دانشگاه های مراغه , ,
تاریخ : پنج شنبه 28 فروردين 1393
بازدید : 1556
نویسنده : مهدی

مركز تحقیقات نجوم و اختر فیزیك مراغه
 
 
(وابسته به مركز تحقیقات فیزیك و ریاضیات كاربردی تهران)
 
مراغه دارای سابقه۷۵۰ساله ‪ در تحقیقات نجوم بوده و رصدخانه بین‌المللی این شهرستان الهام بخش بسیاری از رصدخانه‌ها در كشورهای خارجی و داخل كشور است.مركز ‪ تحقیقات نجوم و اختر فیزیك مراغه در سال 1381 با تصویب شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم تحقیقات و فناوری تاسیس شده ا ست.
 
این مركز زیر نظر وزارت علوم تحقیقات و فن‌آوری با بهره‌گیری از اعضای هیات علمی خارجی و اعضای هیات علمی داخلی در زمینه‌های مختلف علم نجوم كه در حال حاضر 18 محقق ، استاد و استادیار از دانشگاه‌های داخلی و خارجی از كشورهای مختلف از جمله ارمنستان ، آذربایجان و روسیه در این مركز فعالیت دارند. این مركز از طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی كه در داخل و خارج از كشور در زمینه نجوم انجام می‌شود و طرح‌های بین‌المللی فضایی و زمینی حمایت می‌كند.
 
 
تربیت نیروی انسانی در زمینه‌های پژوهشی و آموزشی ، تلاش برای درخشش علمی با استفاده ازچاپ مقالات برای تازه‌ترین موضوعات نجومی و انعقاد قرارداد برای اجرای طرح‌های بین‌المللی از برنامه‌های این مركز است.
 




:: موضوعات مرتبط: دانشگاه های مراغه , ,
تاریخ : پنج شنبه 28 فروردين 1393
بازدید : 2149
نویسنده : مهدی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه 
 
 
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه به تاریخ پنجم آبان ماه سال 1364 با كوشش وتلاش اهالی ومسوولان ونماینده محترم این شهر در مجلس شورای اسلامی وبا تصویب هیاْت امنای محترم سازمان مركزی دانشگاه با كمترین امكانات تاْسیس واز مهرماه سال 1365 با پذیرش88 نفر دانشجو به صورت رسمی فعالیت آموزشی وعلمی خودرا در محل یكی از هنرستانهای شهر ( هنرستان پوررستم )آغاز نمود.
 
هم اكنون در سال تحصيلي 93-92 با عنايت پروردگار يكتا و تلاش مسئولين واحد، اين دانشگاه با درجه‌ي بسيار بزرگ و بيش از144نفر هئیت علمی و 5000 نفر دانشجو با 95 رشته تحصيلي در مقاطع كارشناسي ارشد – كارشناسي ( پيوسته – ناپيوسته ) و كارداني ( پيوسته و ناپيوسته) به فعاليت خود ادامه مي‌دهد.
 
دانشگاه آزاد اسلامي واحد مراغه از نظر امكانات آموزشي مجهز به آزمايشگاه‌ها و كارگاه‌هاي مربوط به تمامي رشته‌هاي تحصيلي و مجتمع بزرگ باغي و دامپروري و همچنين مجتمع بزرگ خوابگاهي با ظرفيت اسكان 500 نفر و نيز مسجد بزرگ حضرت فاطمه زهرا (س) در خصوص امورات فرهنگي و ديني در خدمت دانشجويان و مشتاقان تحصيل در اين دانشگاه مي‌باشد.
 
ارتقاي فارغ‌التحصيلان اين دانشگاه به مقاطع بالاتر از جمله دكتري و چاپ مقالات متعدد علمي در مجلات معتبر جهاني و كشوري و  پذيرش فارغ التحصيلان در مراكز اداري و مشاغل آزاد مربوطه اعم از امور عمراني، وكالت و قضاوت، مجتمع‌هاي دامپروري و امور كشاورزي، زبان‌هاي خارجي، آموزشگاه‌هاي علمي يكي ديگر از افتخارات و امتيازات اين مركز دانشگاهي مي‌باشد. 
.
.


:: موضوعات مرتبط: دانشگاه های مراغه , ,
تاریخ : پنج شنبه 28 فروردين 1393
بازدید : 1744
نویسنده : مهدی

دانشگاه پیام نور مركز مراغه 
 
    
 سیستم سازمانی دانشگاه پیام نور بگونه ای است كه بعد از سازمان مركزی دانشگاه پیام نور استان قرار گرفته  ، بعد از استان دانشگاه پیام نور مركز قرار گرفته و بعد از مركز دانشگاه پیام نور واحد قرار دارد كه طبق نمودار فوق مركز مراغه تحت پوشش استان آذربایجان شرقی قرارگرفته و واحد عجب شیررا تحت پوشش خود دارد
دانشگاه پیام نور مركز مراغه در سال 1372 تاسیس شده است. این دانشگاه در ابتدای كار فعالیت خود را تنها با یك رشته بنام مدیریت دولتی با تعداد 60 نفر دانشجو آغاز كرد كه بعدها با تدابیر اندیشیده شده توسط مدیریان و مسئولان محترم به تعداد رشته ها افزوده شد همچنانكه در حال حاضر با 23 رشته وبیش از 3000 دانشجو  به كار خود ادامه میدهد.
این 23رشته شامل رشته های علوم انسانی ، رشته های علوم پایه و رشته های فنی مهندسی است كه از سری امكانات لازم برای دایر شدن این رشته ها میتوان به امكانات آموزشی نظیر كلاس درسی ، آزمایشگاههای مجهز فیزیك ، شیمی ، زیست شناسی  ، كارگاه عملی كامپیوتر و سایت اینترنت اشاره نمود.همچنین از سری امكانات رفاهی نیز میتوان به بوفه وغذاخوری دانشگاه اشاره نمود.  
 
  




:: موضوعات مرتبط: دانشگاه های مراغه , ,
تاریخ : پنج شنبه 28 فروردين 1393
بازدید : 1912
نویسنده : مهدی

دانشكده علوم قرآنی مراغه (وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریه)

 

دانشکده علوم قرآنی مراغه وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریه، يكي از 21 دانشكده علوم قرآني موجود در ايران اسلامي و تنها مرکزی است که در استان آذربایجان شرقی بصورت مستقل و منسجم به فعالیتهای قرآنی می پردازد. این دانشکده در سال 1373 با پذیرش 10 دانشجو در رشته تربیت معلم قرآن مجید به روش نیمه متمرکز و با انجام مصاحبه فعالیت خود را آغاز و از سال 1380 با افتتاح ساختمان دانشکده علوم قرآنی  مراغه در زمینی به مساحت 15700 متر مربع و در 4 طبقه با زیر بنای 4500 متر مربع باظرفیت 400 دانشجو و با پذیرش از طریق کنکور سراسری در مقطع کارشناسی، فعالیت خود را ادامه می دهد.

 

با استقبال دانشجویان از معارف قرآنی ، از سال 1381 دانشکده از بین برادران و خواهران در رشته های تفسیر قرآن مجید و علوم قرآن مجید به صورت متمرکز اقدام به پذیرش دانشجو کرده است .

 

از آغاز فعالیت دانشکده تا كنون، حدود  700  دانشجو در رشته های تربیت معلم قرآن کریم ، تفسیر قرآن مجید و علوم قرآن مجید فارغ التحصیل شده اند.

 

 برخی از این عزیزان تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری با کسب رتبه‌هاي تک رقمی ادامه داده و برخی نیز در مراکز آموزشی ، پژوهشی و فرهنگی مشغول به خدمت شده اند.

 

دانشکده علـوم قـرآنی مراغه با فراهم آوردن محیطی مناسب و اختصاص دو خوابگاه مجزا برای خواهران و برادران به ظرفیت 200 دانشجو ، سالن غذاخوری مجهز ، نمـازخانه ، کتابخـانه (بیش از 14000 نسخه کتاب و حدود 400  نسخه پایان نامه های دفاع شده و اشتراک 8 عنوان فصلنامه علمي پژوهشي ) ، قرائت خانه (خواهران و برادران) ،سالن اجتماعات ، سایت اینترنتی مجهز ،(متصل به شبكه اينترنت براي استفاده دانشجويان و شبكه وايرلس براي استفاده اساتيد در كلاس هاي درس) و بهره مندی از اساتید متعهد و مجرب، پذیرای مشتاقان و علاقه مندان به تحصیل در علوم و معارف قرآن کریم می باشد .


دانشکده با 5 نفر هیئت علمی تمام وقت و بورسيه دکتری و با استفاده از مدرسين مجرب : در رشته های علوم قرآنی ،تفسیر ، ادبیات عرب، جامعه شناسی، روانشناسی،تاریخ اسلام،تربیت بدنی و... ، آماده راهنمایی علمی و پژوهشی دانشجویان و علاقه مندان می باشد .

 

نشانی دانشكده:مراغه؛ كمربندی شرقی ، روبروی دبیرستان خواجه نصیر تلفن : 2232666 -0421 دورنگار : 0421-2231666

نشانی پست الكترونیك روابط عمومی دانشكده : maraghe@quranu.ir

نشانی پست الكترونیك رییس دانشكده: sobhani@quranu.ir

 

 

 





:: موضوعات مرتبط: دانشگاه های مراغه , ,
تاریخ : پنج شنبه 28 فروردين 1393
بازدید : 1562
نویسنده : مهدی

دانشكده  علوم پزشكی مراغه     
.
.
دانشکده پرستاری و مامایی شهرستان مراغه بر اساس مصوبه سی و هفتمین نشست شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی در سال 1369 تاسیس گردید و در سال 1386به محل کنونی اش که شامل فضایی به مساحت 100 هکتار و زیر بنایی بیش از 8000 متر مربع می باشد انتقال یافت و در حال حاضر  نیز با استقلال دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی مراغه در حال فعالیت می باشد. دانشکده در مهر ماه سال 1370 با پذیرش 30 نفر دانشجو در رشته کارشناسی پرستاری با هدف تربیت نیروی کار آمد پا به عرصه آموزش عالی کشور گذاشت. هم اکنون این دانشکده با گسترش دامنه فعالیتهای خود و افزایش رشته های تحصیلی از یک رشته تحصیلی به پنج رشته که به تفکیک شامل رشته های پرستاری، علوم آزمایشگاهی ، بهداشت عمومی، فوریتهای پزشکی و اطاق عمل می باشد و با دارا بودن حدود 420 نفر دانشجوی در حال تحصیل، در راستای ارتقای سطح علمی و خدمت به جامعه می کوشد. 
 
 

 

منبع:http://farabiasl.com



:: موضوعات مرتبط: دانشگاه های مراغه , ,
تاریخ : پنج شنبه 28 فروردين 1393
بازدید : 4521
نویسنده : مهدی

دانشگاه جامع علمی و كاربردی 
وابسته به وزارت علوم و تحقیقات و فناوری
 
 
 
در این شهرستان سه مرکز تحت نظارت دانشگاه جامع علمی و کاربردی فعالیت می کنند
 
1- مرکز آموزش علمی و كاربردی بازرگانی مراغه
 
2-مرکزآموزش علمی و كاربردی صنایع غذائی مراغه 
 
3- مرکزآموزش علمی و كاربردی جهاد دانشگاهی مراغه
 
 
مرکزآموزش علمی و كاربردی بازرگانی مراغه
وابسته به موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی
تحت نظارت دانشگاه جامع علمی کاربردی
تاسیس 1383
 
مرکز آموزش بازرگانی نمایندگی مراغـه در سال 1383   پیرو دستور مقام عالی وزارت بازرگانی وحمایت ریاست سازمان بازرگانی استان آذربایجانشرقی با اخذ مجوز از مرکز آموزش بازرگانی موسسه مطالعات و پـژوهشهای بازرگانی جهت ارائه خدمات آموزشـی در زمینه علـوم اقتصادی و بازرگانی راه اندازی گردید و با اخذ مجـوز از دانشگاه جامع علمی-کاربردی جهت اجـرای دوره های علمی کاربردی در زمینه رشته های بازرگانی و مدیریتی در بهمن ماه سـال 1383 با پذیرش 32 نفـر در رشتـه حسابـداری به جمع مراکز علمی کاربردی تحت نظارت دانشگاه جامع در آمد
در حال حاضر مرکز آموزش بازرگانی از لحاظ بالاترین ارگان وابسته به موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی بوده و از لحاظ آموزشـی تحـت نظارت دانشگاه جامـع علـمی کاربردی بعنوان بخش غیر دولتی بر اساس قانون چهـارم توسعه برای تحقق مدیریت دانایی و توسعه دانایی محـور فعالیت می کند مرکز آموزش بازرگانی مراغــه در عـرض سالهای گذشته به موفقیت هائی نایـل آمده که مرهون حمایتها و تلاشهای گروههای متعدد می باشد.
 
عناوین رشته های موجود
  
  
رشته های تحصيلي مرکز ترمي/پودمان مقطع
حسابداری دولتی ترمی کارشناسی
حسابداری دولتی پودمان کارشناسی
حسابداری مالی ترمی کارشناسی
مدیریت بیمه پودمان کارشناسی
حقوق قضایی ترمی کاردانی
حقوق قضایی پودمان کاردانی
حسابداری دولتی ترمی کاردانی
حسابداری دولتی پودمان کاردانی
حسابداری مالی ترمی کاردانی
حسابداری مالی پودمان کاردانی
امور بیمه ترمی کاردانی
امور بیمه پودمان کاردانی
امور اداری ترمی کاردانی


ساختمان شماره 1 – آموزشی

نشانی : مراغه – خیابان راه آهن – سه راهی خیام – ص . پ 391

 

ساختمان شماره2 – آموزشی

نشانی : مراغه – خیابان پاسداران کوی امیرالمومنین پلاک 4



مرکز آموزش علمی و كاربردی صنایع غذائی مراغه 

وابسته به وزارت صنایع ومعادن

تحت نظارت دانشگاه جامع علمی کاربردی

تاسیس 1379

 

این رشته در گذشته با نام مهندسی کشاورزی گرایش صنایع فرآورده های کشاورزی در دانشگاههای کشورارائه شده و از سال ۱۳۷۱ به طور رسمی به مهندسی علوم و صنایع غذایی تغییر نام داده است. کلیه عملیاتی که پس از صید و برداشت محصولات زراعی و باغی و یا ذبح دام انجام شده و مواد خام را به ماده غذایی آماده مصرف تبدیل می کند، شامل روشهای نگه داری، فرآوری، بسته بندی و… زیر مجموعه این گرایش می باشند

هدف از این رشته، تربیت نیروهای متخصصی است که بتوانند در زمینه هایی چون اجرای عملیات تبدیل مواد غذایی، نگه داری محصولات کشاورزی، کنترل کیفیت، کمک به طراحی و بهینه سازی خطوط تولید در کارخانه های مورد نظر فعالیت کرده هدایت، نظارت و مسوولیت فنی واحدهای تولید فرآورده های مختلف غذایی را بعهده گیرند. هم اكنون در مركز آموزش علمی كاربردی صنایع غذایی مراغه 652 دانشجو در 12 رشته تحصیلی مشغول تحصیل هستند.

با ایجاد رشته های جدید، تعداد رشته های تحصیلی این مركز به 22 رشته افزایش یافت. در رشته های جدید 500 دانشجو جذب این مركز می شود.و تعداد دانشجویان به 1152 افزایش می یابد.

 

عناوین تعدادی از رشته های موجود

رشته های تحصيلي مرکز ترمي/پودمان مقطع
مهندسی صنایع شیمیایی كارشناسی ناپیوسته
مهندسی صنایع غذایی با گرایش صنایع آرد كارشناسی ناپیوسته
مهندسی صنایع غذایی با گرایش ، شیرینی و شكلات آردی كارشناسی ناپیوسته
مهندسی صنایع غذایی با گرایش شیرینی و شكلات غیرآردی كارشناسی ناپیوسته
صنایع بسته بندی محصولات کشاورزی كارشناسی ناپیوسته
طراحی و نقشه کشی صنعتی كارشناسی ناپیوسته
نرم افزار کامپیوتر ترمی کاردانی
شیمی آزمایشگاهی گرایش صنعتی ترمی کاردانی
شیمی آزمایشگاهی گرایش غذائی ترمی کاردانی
تکنولوژی کمپوت و کنسروسازی ترمی کاردانی
تکنولوژی نوشابه سازی و آبمیوه ترمی کاردانی
تکنولوژی صنایع آرد ترمی کاردانی
صنایع غذائی گرایش تولیدوفراوری خشکبار ترمی کاردانی
شیمی آزمایشگاهی گرایش غذائی پودمانی کاردانی
تکنولوژی کمپوت و کنسروسازی پودمانی کاردانی
تکنولوژی صنایع آرد پودمانی کاردانی
تکنولوژی صنایع روغن های خوراکی پودمانی کاردانی
ایمنی و بهداشت در واحدهای صنفی پودمانی کاردانی
خدمات مشاوره حقوقی صنوف پودمانی کاردانی

 

نشانی: مراغه، خیابان اوحدی، خیابان ساسان، جنب دبیرستان منصور

تلفن ها 2225981 ،2239530 ، 2237725 – 0421

 

مرکزآموزش علمی و كاربردی جهاد دانشگاهی مراغه 

تحت نظارت دانشگاه جامع علمی کاربردی


مرکزآموزش علمی و كاربردی جهاد دانشگاهی مراغه همکاری خود را با دانشگاه جامع علمی و كاربردی از سال 1384 آغاز کرده است وهم اکنون 187دانشجو در رشته های نرم افزار کامپیوتر و فناوری اطلاعات و ارتباطات در این مرکز مشغول به تحصیل هستند .

این مرکز دارای امکاناتی نظیر کتابخانه ،سایت رایانه ،گارکاه و....می باشد

 

نشانی: مراغه، خیابان خواجه نصیر شمالی ده متری بدیع پلاک 5 صندوق پستی554

تلفن ها 2223398-2223737- 0421

 

منبع:http://farabiasl.com



:: موضوعات مرتبط: دانشگاه های مراغه , ,
تاریخ : یک شنبه 24 فروردين 1393
بازدید : 1620
نویسنده : مهدی

دانشگاه مراغه
 
 
اين واحد در سال 1366 باعنوان آموزشكده كشاورزي با جذب 40 نفر دانشجو در مقطع كارداني امور زراعي آغاز به كار كرد. طي سال‌هاي 1370 تا 1373 اقدام به خريد زميني به مساحت 110 هكتار جهت توسعه در منطقة گلشهر نمود.
 
در فاصله سال‌هاي 1372 تا 1374 اقدام به افزايش رشته‌هاي تحصيلي تا سقف 4 رشته شامل مهندسي باغباني، گياهپزشكي و خاكشناسي در مقطع كارشناسي و تكنولوژي  توليدات كياهي در مقطع کاردانی  كرد.

این آموزشکده در سال 1377 به دانشکده کشاورزی ارتقاء يافت.

در بهمن 1383 با تبديل آن به مجتمع آموزش عالی
مراغه موافقت به عمل آمد و در ارديبهشت ماه 1384 موافقت قطعی آن صادر گرديد.

با ادامه روند توسعه در دی ماه 1385 مجوز اصولی ارتقای این مجتمع به " دانشگاه مراغه" از سوی شورای گسترش آموزش عالی کشور صادر گردید.

به دنبال آن در لایحه ی بودجه ی سال 1387 کل کشور ردیف بودجه مستقلی برای این دانشگاه منظور گردید که به تبع آن، این دانشگاه از نظر مالی هم به استقلال رسید که گام بزرگی در جهت رشد دانشگاه محسوب می گردید.

دانشکده های دانشگاه مراغه عبارت اند از:
 
 1- دانشکده کشاورزی تأسیس 1366
 
 2- دانشکده علوم پایه تأسیس  1385
 
3-دانشکده فنی و مهندسی تأسیس  1387
 
4- دانشکده علوم انسانی
 
رشته های تحصیلی :
 
دانشکده کشاورزی:
 
1.تکنولوژی تولیدات گیاهی (کاردانی)
 
2.مهندسی کشاورزی علوم خاک (کارشناسی)
 
3.مهندسی کشاورزی گیاهپزشکی (کارشناسی)
 
4. مهندسی کشاورزی علوم باغبانی (کارشناسی)
 
5. مهندسی کشاورزی زراعت واصلاح نباتات (کارشناسی)
 
6.مهندسی کشاورزی- زراعت (کارشناسی ارشد)
 
7. مهندسی کشاورزی- حشره شناسی (کارشناسی ارشد)
 
۸. مهندسی کشاورزی- زراعت (دکتری تخصصی)
 
دانشکده علوم پایه:
 
1.شیمی کاربردی (کارشناسی)
 
2.شیمی محض (کارشناسی) 
 
 3. ریاضی کاربردی (کارشناسی)
 
4. زیست شناسی سلولی مولکولی (کارشناسی)
 
5. ریاضی محض گرایش آنالیز (کارشناسی ارشد)
 
6. ریاضی محض گرایش جبر (کارشناسی ارشد)
 
۷. ریاضی کاربردی گرایش آنالیز عددی (کارشناسی ارشد)
 
۸. شیمی فیزیک (کارشناسی ارشد)
 
۹.شیمی آلی (کارشناسی ارشد)
 
۱۰. شیمی تجزیه (کارشناسی ارشد)
 
۱۱. نانوشیمی (کارشناسی ارشد)
 
دانشکده علوم انسانی:

1. رشته حقوق
     
2. جغرافیا گرایش برنامه ریزی شهری
 
دانشکده فنی و مهندسی:
 
دانشکده فنی و مهندسی این دانشگاه در سال ۱۳۸۷ تاسیس شده است و هم اکنون رشته‌های مهندسی مواد و متالورژی، مهندسی عمران با گرایشهای عمران-آب و عمران-عمران در این دانشکده دایر می‌باشند. دانشکده فنی و مهندسی در راستای برنامه توسعه از سال ۱۳۹۰ در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک - گرایش ساخت و تولید دانشجو می‌پذیرد.
 
۱. مهندسی عمران - عمران (کارشناسی)
 
۲. مهندسی عمران- گرایش آب (کارشناسی)
 
۳. مهندسی مواد- گرایش متالورژی صنعتی (کارشناسی)
 
 هم اكنون در اين دانشگاه
 
 108 نفر عضو هيئت علمي، 48 نفر بورسیه ، 89 نفر پرسنل اداري و خدماتي مشغول فعالیت هستند و بيش از 2069 نفر دانشجو در 27 رشته مشغول به تحصیل می باشند.
 
 

 

 


:: موضوعات مرتبط: دانشگاه های مراغه , ,
:: برچسب‌ها: دانشگاه های مراغه ,

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

................................................................. شاید از اول نباید عاشق هم می شدیم این درست... اما جدایی اشتباهی دیگر است در شب تلخ جدایی عشق را نفرین مکن این قضاوت... انتقام از بی گناهی دیگر است ./ mehdi.poormoheb@gmail.com *** https://telegram.me/mahdipoormoheb *** ................................. ***

نظر شما در مورد وبلاگ چیست؟


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مراغه کهن شهر ایران و آدرس nuga.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 47
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 812
بازدید ماه : 6782
بازدید کل : 206381
تعداد مطالب : 650
تعداد نظرات : 54
تعداد آنلاین : 2


RSS

Powered By
loxblog.Com