عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : سه شنبه 26 فروردين 1393
بازدید : 1998
نویسنده : مهدی

 مسجد طاق- مراغه     

 

1- موقعیت بنا: مراغه، خیابان خواجه نصیر جنوبی، خیابان حاجی میر حبیب آقا ، مسجد طاق.

2- شرح مختصری از بنا و مشخصات فنی بنا : این بنا در جنگ جهانی دوم کاملا" پابرجا بوده و قدمت آن پس از مسجد طاق میدان شجاع الدوله و مساجد شیخ بابا و ملارستم می باشد.

بنا فاقد هر نوع کتیبه و نوشته ای بوده و قدیمی ترین موقوفات این مسجد شامل ظروف مسی و کتب خطی است که مربوط به سده های یازده و دوازده هجری می باشد.

3- مشخصات فنی بنا : مسجد شامل شبستانی در شمال، ایوان در جنوب حد فضای مابین شبستان و ایوان به عنوان چایخانه، وضوخانه، آشپزخانه و حیاط در سمت قبله می باشد.

مصالح به کار رفته در بنا عبارتند از : 1- قلوه سنگ و ملات ساروج در پی ها 2- سنگ تراش در ازاره ها  3 - آجر با ملات گچ در گنبدها.

4- نوع مالکیت بنا : مالکیت بنا در دست اداره اوقاف شهر مراغه می باشد.

5- قدمت بنا : اواخر صفویه

6- نوع بهره برداری و خصوصیات بارز بنا : از مسجد جهت اقامه نماز و مراسم تعزیه توسط اهالی محل استفاده می شود. سه ردیف سه تایی طاق در شبستان و وسعت دهانه ها و فرم متناسب گنبدها که در معروفیت این بنا تحت عنوان مسجد طاق نقش بسزایی داشته از خصوصیات بارز بنا می باشد.

7- تزئینات بکاررفته و نوع آن : طاق ها و قوسها با تزئینات بسیار زیبا. گنبدهای چهار ترک در گوشه ها. طاق خنچه پوش در طرفین شرقی و غربی شبستان. گنبدهای نه گانه. مسجد فاقد گچبری و کاشیکاری است.

منبع : سازمان میراث فرهنگی



:: موضوعات مرتبط: مساجد/حسینیه/هیئت , ,
:: برچسب‌ها: مساجد مراغه ,
تاریخ : سه شنبه 26 فروردين 1393
بازدید : 2156
نویسنده : مهدی
مسجد شجاع الدوله مراغه‌ای
 
 
 مسجد شجاع الدوله مراغه ای از یادگارهای دوره قاجار به خاطر ویژگی های منحصر به فردی که در آن وجود دارد با شماره 23040 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.این مسجد در اوایل دوران قاجار توسط شجاع الدوله مراغه ای که نامی مشهور و مشخص در تاریخ مشروطه است ساخته شده و همچنان به عنوان مسجد و مکان مذهبی مورد استفاده است.این مسجد دارای شش پایه و گنبد و نیم گنبدهای زیبا و طاق های متعدد است و حدود 16 متر طول، 13 متر عرض و 6 متر ارتفاع دارد و مساحت تقریبی آن 240 مترمربع است.این مسجد هم مانند بسیاری دیگر از بناهای تاریخی دستخوش تغییرات و دستکاری هایی شده است که از آن جمله می توان به تغییر و مرمت ضلع جنوبی مسجد در بخش محراب و الحاق ورودی شرقی و آشپزخانه مسجد در ظلع غربی به خود مسجد، همچنین به سفیدکاری داخل مسجد با ملات گچ سفید اشاره کرد.مسجد در ضلع جنوبی هم که شامل محراب و سه گنبد بوده، با بازسازی غیراصولی مواجه است و در نمای بیرونی هم روی برخی قسمت ها با ملات سیمانی پوشیده شده است.با اینکه بنای مسجد شجاع الدوله از ایستایی و استحکام بالایی برخوردار است و در مجموع بنای سالمی می باشد اما نفوذ رطوبت در سالهای گذشته باعث آسیب دیدن برخی قسمتها شده و این آسیب در زیر یکی از گنبدها و طاق ها بسیار مشهود است.
مسجد شجاع الدوله در خیابان شهید حق نظری مراغه واقع شده و در اختیار اداره اوقاف این شهرستان است.
 


:: موضوعات مرتبط: مساجد/حسینیه/هیئت , ,
:: برچسب‌ها: مساجد مراغه ,
تاریخ : سه شنبه 26 فروردين 1393
بازدید : 2043
نویسنده : مهدی

مسجد معزالدین مراغه

 

در سمت باختری میدان خشكبار مراغه مسجدی قدیمی وجود دارد كه به مسجد معز الدین معروف است. در فضای كلی این بنا یك مسجد كوچك دیگر و مقبره ای گنبد دار وجود دارد. مسجد بزرگ 36 ستون چوبی در چهار ردیف دارد كه از دیوار شمالی آن توسط قرینه ای وارد محوطه مقبره شیخ معز الدین می شود. مقبره، برج گنبد داری است نظیر برج غفاریه مراغه كه در اثر رطوبت و عدم توجه و مراقبت، به مرور زمان گنبد آن فرو ریخته و تزیناتش از بین رفته است.  در محوطه مقبره و مساجد، سنگ نبشته ها و الواح قبرهای متعددی وجود دارد كه به روشن ساختن تاریخ مراغه كمكی شایان توجهی می كند و اطلاعات ارزنده ای از قرن های 8 تا 12 هجری در اختیار علاقمندان به تحقیق در تاریخ و ادب و هنر می گذارند این سنگ نبشته ها متعلق به قبر شیخ معز الدین و بستگان وی است. آن چه كه از این سنگ نبشته ها معلوم می شود این است كه از قرن هشتم به بعد تا روی كار آمدن شاه اسماعیل صفوی، خاندان معز الدین در مراغه صدارت و نفوذ سیاسی و معنوی داشته اند. این مسجد در دوران سلطنت شاه تهماسب به وسیله فردی به نام حاجی نبی بازسازی گردید كه ماده تاریخ 976 هـ. ق در كتیبه ای از مرمر دیده می شود. علاوه بر این، درسال 1384این بناكاملا بازسازی شده است .


 

نمونه هائی از سنگ نبشته ها والواح قبرها

ملا ( شیخ ) معزالدین

شیخ معزالدین اویس بن رضی الدین ابراهیم در مراغه صدارت ، نفوذ سیاسی و معنوی داشته است نظر به مفاد کتیبه ها و سنگ نوشته های مقبره و مسجد صاحب مقام جود و کرم و عالم نوازی و ادب پروری و هنر دوستی بوده است . مقارن طلوع ستاره اقبال شاه اسمعیل صفوی ستاره بخت این خاندان نیز به افول گراییده است . شیخ معزالدین در دهم رجب سال 815 هجری قمری وفات یافته است ( توفی فی عاشر رجب سنة خمس عشرة و ثمانمائة ) . مسجد شیخ معزالدین در مراغه به نام وی بیادگار مانده است .

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: مساجد/حسینیه/هیئت , ,
:: برچسب‌ها: مساجد مراغه ,

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

................................................................. شاید از اول نباید عاشق هم می شدیم این درست... اما جدایی اشتباهی دیگر است در شب تلخ جدایی عشق را نفرین مکن این قضاوت... انتقام از بی گناهی دیگر است ./ mehdi.poormoheb@gmail.com *** https://telegram.me/mahdipoormoheb *** ................................. ***

نظر شما در مورد وبلاگ چیست؟


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مراغه کهن شهر ایران و آدرس nuga.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 200
بازدید دیروز : 613
بازدید هفته : 2219
بازدید ماه : 4109
بازدید کل : 210506
تعداد مطالب : 650
تعداد نظرات : 54
تعداد آنلاین : 2


RSS

Powered By
loxblog.Com